30 april, 2021

45 fots flaggskepp från Sargo

Efter 55 år i branschen lanserar Sarins Båtar en ny modell över 40 fot, Sargo 45. Den kompletterar den moderna serien från det finländska båtföretaget som idag sträcker sig över 25–36 fot.

Pressmeddelande:

Den helt nya Sargo 45 har en längd på 14,6 m och en bredd på 4,25 m. Den följer Sargos koncept med tuffa året-runt båtar och utrustas såklart med breda sidodörrar, samma nivå på däcket runt hela båten, portlights i skrovsidan och en ljus styrhytt med stor taklucka. Mycket utvecklingsarbete har även gjorts på säkerhet, körkomfort och bränsleekonomi.

– Vi känner oss nu redo att gå över 40 fot, säger Sarins Båtars vd Thomas Sarin.

– Företaget har en stabil grund och våra befintliga modeller är alla marknadsledare inom tuffa året-runt båtar. Segmentet 40–50 fot har en enorm marknad ute i världen och där kommer Sargo 45 att ta en given plats.

I Sargo 45 finns två sociala uteplatser, en U-soffa på fördäck samt en rymlig L-soffa bak. Runt hela båten kan man tryggt gå på däcket i en nivå. Två sidodörrar och en akterdörr gör entrén till styrhytten smidig.

Inne i styrhytten finns det exceptionellt plats för fyra personer bredvid varandra i framsätet, en stor åtta persons dinette och ett funktionellt pentry. Ergonomisk styrplats med Sargos funktionella vikbara styrkonsol.

Bokomforten förstärks med två eller tre kabiner och två separata toaletter med dusch.

För yrkesbruk kan Sargo 45 även fås med stort lastdäck akterut och en skräddarsydd inredning.

Marschfart upp till 30 knop är möjlig med dubbla dieselmotorer med drev eller Volvo Pentas IPS.

Sargo 45 skrovet är optimerat för tuffa förhållanden med en vass mjuk för och en bärande akter. De första båtarna levereras hösten 2022.

Fakta Sargo 45

Längd:      14,6 m

Bredd:      4,25 m

Vikt:          13 ton

Diesel:      1600–2000 liter

Vatten:     500 liter

Motorer:   Diesel 2×400 – 2×480.  Drev eller IPS

Marchfart: Upp till 30 knop

Info:          www.sargoboats.fi