30 april, 2021

Briggen Tre Kronor af Stockholm snart redo att segla igen

Efter ett år i coronablockad ser briggen Tre Kronor af Stockholm fram emot att få sätta segel igen. Sista helgen i april revs den 30 meter långa täckning som skyddat fartyget under vintern och som gjort det möjligt för många av organisationens medlemmar att genomföra rustningen av fartyget.

Under vintern har en trogen skara samlats varje helg för att på ett coronasäkert sätt rusta fartyget för sommarens seglingar.

Under 2020 hotade pandemin ett tag att rasera hela verksamheten men tack vare en trogen och lojal krets av medlemmar, aktieägare och vänner avvärjdes den akuta krisen. Drygt 1 000 privatpersoner och företag bidrog samlade ihop mer än 2 Mkr för att göra det möjligt att behålla fartyget.

Genom åren har Tre Kronor af Stockholm kunnat ge tusentals vuxna och unga en genuin upplevelse av hur man seglar ett äkta råtacklat segelfartyg från 1800-talet. Även om ekonomin fortfarande är en utmaning är förhoppningarna att snart komma igång på riktigt med seglingarna och redan i slutet av maj är de första turerna inplanerade.

Tre Kronor under segel. Foto: Jaak T. Arendi.