7 maj, 2021

TecnoRib Pirelli 35 med svensk design

Pirelli 35 är en snabb RIB med walkaround-koncept och tvåstegat aerodynamiskt utformat skrov. För designen svarar svenska Mannerfelt Design Team. Båten finns i två versioner med antingen inombordare eller utombordare.

Båten är resultatet av ett samarbete mellan TecnoRib – som bygger RIB-båtar med Pirellis varumärke – och Mannerfelt Design Team. Båten är en uppföljare till Pirelli 42 från samma designer.

Den 11,10 m långa 35-fotaren har ett ett planande skrov med två steg för att ge maximal prestanda i kombination med stabilitet och säkerhet. Båten är designad för toppfarter över 50 knop.

– Vi ville skapa en båt som ser snabb ut även när den ligger still. Den här båten bygger på den framgångsrika Pirelli 42 med samma former i en modern utveckling men mindre dimensioner, säger Ted Mannerfelt.

– Vi har skapat en båt som är lämplig för många användningsområden och kan anpassas både interiört och exteriört. Det tvåstegade skrovet gör Pirelli 35 väldigt effektiv och stabil i sjön, även vid höga farter.

Båten har rejäla gångbord och gott om solplatser både föröver och akteröver. Längst bak finns en soffa med bord för den som vill äta ombord. Båten har även en dinette och kan utrustas med badrum.

Pirelli finns med antingen inombordare eller utombordare. Motoreffekterna är från 600 hk till 700 hk i bensinversionerna eller 600–640 hk med diesel.

Fakta TecnoRib Pirelli 35

Längd:      11,10 m

Bredd:      3,80 m

Tuber:      D-formade med skumfyllning och antichock

Skrov:      Stegat

Vikt:          8 500 kg med standardmotorer

Bränsle:    750 liter

Vatten:     150 liter

Personer: 12

Bäddar:    1

Räckvidd: 390 M vid marschfart

Design:    Mannerfelt Design Team

Info: www.TecnoRib.it