Eldriven katamaran från Frauscher

Österrikiska Frauscher presenterar en ny eldriven katamaran. Båttillverkaren är välkänd för sina eldrivna och snabba motorbåtar, men med TimeSquare 20 försöker de utöka sin marknad.

Frauscher Bootswerft GmbH & Co KG lanserar TimeSquare 20 som ”ytterligare en milstolpe i deras långa innovationshistoria”. Det är en båt med dubbelskrov och elmotorer. Den har ett antal innovativa funktioner och en mycket speciell design.

Utgångspunkten är att tillverkaren har frågat kunderna vad de vill ha och föll valet på den härtypen av båt, som främst lämpar sig för skyddade vatten. Kärnan i konceptet är en lättdriven båt med gott om plats och bekvämligheter. Däcksytan är cirka 20 m2.

TimeSquare 20 beskrivs som en katamaran som ligger stadigt i vattnet och erbjuder en rymlig ”sitt- och vardagsrumsdel”. Stabiliteten kommer från katamarankonstruktionen.

Båten har två elektriska utombordsmotorer med upp till 2×10 kW kontinuerlig effekt och upp till 30 kW batterikapacitet. Beroende på vilket klunderna väljer lär prislappen öka dramatiskt eftersom batterierna står för en stor del av elbåtarnas värde. Topphastigheten anges till cirka 25 knop, det vill säga samma som för Frauscher 740 Mirage Air – men med betydligt mindre energiförbrukning.

Fakta TimeSquare 20

Längd:                  8,30 m

Bredd:                  2,50 m

Vikt:                      1 150 kg

Elmotor:               2×2–10 kW

Batteri:                 7–30 kW

Personer:             7

Info:                      www.frauscherboats.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*