Elbåtar i centrum på Venedigs kanaler

Framtiden för eldrift i båtar står i centrum för Salone Nautico Venezia, som pågår 29 maj till och med 6 juni. Moderna elmotorer visas i klassisk miljlö i en omgivning med historiska varv och båttillverkare.

Det finns ingen annan stad i världen som är så symbolisk för livet på vattnet som Venedig. 33 miljoner turister besökte Venedig 2019 och åkte gondoler eller vattentaxi på kanalerna. Dessutom besöks staden varje år av 50 kryssningsfartyg som dockar intill Markusplatsen.

Nu försöker många entreprenörer utveckla nya och mer hållbara lösningar för staden.

Flera båtvarv visar upp sin kunskap inom elmotorer på mässan. Här visas också bland annat hela linjen med Torqeedo-produkter kommer att visas i Toffolo Officines monter i Salone Nauticos elbåtsområde. Bland de eldrivna båtar som besökarna kan testa märks:

K-85 från Kaiserboote utrustad med ett 50 kW Deep Blue inombordssystem.

Mana 23 med Cruise 10.0.

Picnic 18 med Cruise 4.0.

Wave e-550 med Cruise 10.0. Med bara 335 kg torrvikt är Wave e-550 från Magonis Boats mycket effektiv och klarar upp till tre Power 48-5000 litiumbatterier.

En av höjdpunkterna i programmet är en fyra-dagars e-regatta, då ett brett utbud av eldrivna båtar kommer synas på Venedigs 26 mil kanaler. Regattan anordnas av Venice Agenda 2028, Triumph Group International och Assonautica Venezia under flaggan av Inland Waterways International.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*