2 juni, 2021

Sveriges flytande båtmässor pausas i år igen – Öppet Varv kör som tidigare

Sveriges flytande båtmässor ställs in i år igen, trots lättnader i restriktioner. Det gäller både Marstrand Boat Show och Allt på Sjön i Gustavsberg, som skulle ha hållits i slutet av augusti respektive i början av september. Öppet Varv, Skandinaviens största segelbåtsmässa, hålls 27-30 augusti.

Så här skriver arrangören Sweboat på sin hemsida:

Sedan regeringens besked kom för några dagar sedan gällande vissa lättnader av publikantal på utomhusarrangemang så har arrangören Sweboat arbetat hårt för att ta fram ett nytt, starkt reglerat koncept för Marstrand Boat Show och Allt på Sjön i Gustavsberg.

– Vi har pratat med ett stort antal medlemmar och utställare och vi har kommit fram till att vi inte kan genomföra några säkra och attraktiva mässor i augusti/september detta år, säger Mats Eriksson, vd i Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.

– Nu satsar vi fullt ut på en spännande digital båtmässa som vi lanserar inom några dagar! Den digitala båtmässan fokuserar på att skapa interaktion med besökarna. Vi satsar på att skapa en ”hybridmässa” som ger möjligheter för utställarna att aktivera sig fysiskt på hemmaplan i stället – och samtidigt ha en hög digital närvaro – vilket ger en ny dimension för besökaren, avslutar Mats Eriksson.

Info: www.sweboat.se