3 juni, 2021

Ny stor sportyacht från Sunseeker

Engelska Sunseeker International lanserar en helt ny 65 Sport Yacht. Det här är framtidens design från det engelska motorbåtsvarvet, som ägs av kinesiska affärsmän.

Sunseeker var illa ute för en del år sedan, men idag är det kinesiska pengar bakom företaget medan européer styr med Andrea Frabetti som vd. Det verkar vara en vinnande kombination för denna producent som i många år levererat stora båtar i hög kvalitet, gärna med ”machodesign”.

Sunseekers Design and Technology Centre i Poole på den engelska sydkusten har arbetat med utvecklingen av den här modellen i över 18 månader. Yachten är helt annorlunda mot tidigare båtar från Sunseeker i 60-fotssegmentet med en ny yttre design, en innovativ förarplats och annan stil på inredningen. Inga ytor har lämnats orörda.

Båten har en slank och sportig profil trots yttermåtten 20,50×5,10 m. Designen framhävs ytterligare med limmade glasytor och metall i kombination med plast.

Kunderna kan beställa båten i olika utföranden. Standard är ”SkyLounge” med en komfortabel salong medan den som vill ha en mer exceptionell båt kan välja ”SkyHelm”. Den har bland annat dubbla sittplatser lågt placerade på båda sidor om förarkonsolen, som har en glass bridge plotter komplett med instrument i retrostil och med LED-displayer.

Salongen har en J-formad sittgrupp, men det finns även andra alternativ. Under däck har båten tre kabiner med bomöjligheter för sex gäster. Ägarkabinen har ett väl tilltaget badrum och VIP-kabinen är ännu större. Varje kabin har sitt eget badrum.

Prestanda är farter upp till 38 knop med Volvo Penta IPS-1200 eller IPS-1350.

Fakta Sunseeker 65 Sport Yacht

Längd:                  20,50 m /67’2”

Bredd:                  5,10 m/16’8”

Djup:                    1,60 m / 5’3”

Vikt:                      37 810 kg / 83,357 Ib

Bränsle:                3 500 liter / 924 US gal.

Vatten:                 800 liter /211 US gal.

Kojer:                   Upp till 7 gäster och 1 crew

Motorer:               Volvo Penta IPS upp till 2 000 hk

Toppfart:              Upp till 38 knop

Räckvidd:             750 M vid tio knop

Info:                      www.sunseeker.com