4 juni, 2021

111-årigt skepp åter i Göteborgs- och Bohusläns farvatten

M/S Sandön har återvänt! Efter att skeppet byggdes på Eriksbergs Mekaniska Verkstad 1910 lämnade hon staden. Lagom till Göteborgs 400-årsfirande är hon tillbaka vid Eriksberg. På söndag klockan 12.00 döps hon om till M/S Eriksberg.

Den 111-åriga skärgårdsbåten M/S Sandön ligger åter i älven vid Eriksberg. Lagom till Göteborgs 400-årsfirande är hon tillbaka för första gången sedan hon byggdes.

På söndag sker först en namngivningsceremoni innan M/S Eriksberg kommer inta västerhavet efter midsommar då det kommer gå dagsturer mellan Marstrand-Lysekil och Lysekil-Grebbestad till slutet av augusti (med anslutningsbussar från Drottningtorget, Göteborg varje dag klockan 8.00).

Kanske är det Sveriges tre yngsta redare som har tagit över rodret, Eduard Enhager, Filip Andreasson och Per Pe Abrahamsson.

– Vi har känt varandra i många år. Vi har samma intresse för motorer, båtar, havet, turister och marknadsföring och vi har pratat länge om att driva eget ihop. När chansen kom fanns ingen tvekan. Det känns jättekul att vara igång nu med dopet som avstamp. Att döpa om henne till M/S Eriksberg blir en fin nystart men samtidigt ett sätt att lyfta fram båtens historia eftersom ursprunget är just Eriksberg, säger Eduard Enhager, som är rederiets framtida vd.

– Det känns oerhört spännande att få vara en del av företaget i en sån roll. Jag känner mig trygg i att ha duktiga mentorer att lära mig av på vägen dit och att få växa in i rollen i takt med att företaget växer.

Tid och plats för namngivningen: Söndag 6 juni, klockan 12, Pir 2, Eriksberg

Båten hålls öppen från klockan 10 för rundvisning.

Info: www.bohuslinjen.se