30 juli, 2021

Grekland är allt du vill ha!

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN GREKISKA STATENS TURISTBYRÅ

För allmänna regler om resande till Grekland, vänligen se:
https://travel.gov.gr/#/   och även https://greecehealthfirst.gr/

För information om epidemisituationen I Grekland, vänligen se länken till kartan:
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Paxi – En fristad för kärleken till gudar

Paxi är den perfekta ön för en lugn semester. Fjordformade stränder, undervattensgrottor, små vikar och gröna kullar välkomnar de lyckligt lottade besökarna.


Paxi, Foto: GNTO/Arkiv

Läs mer: Paxi

 

Zakynthos – den östra blomman.

Zakynthos (Zante) är en grönskande ö med bördiga dalar och ett tempererat klimat. Landskapets mångfald har resulterat i olika typer av stränder: det finns sandstränder i avskilda vikar där det lugna vattnet är djupblått på öns sydöstra del, men om du föredrar karga klippor och en intressant undervattensvärld, prova den västra delen av ön.


Zakynthos , Skeppsvrak Foto: GNTO/Merakos

Läs mer: Zakynthos

 

Korfu – Där venetianerna, fransmännen och britterna bodde.

Med tiden kan ön ha förändrats, men vi kan fortfarande känna andan av ett avlägset gloriöst förflutet. Öns rika mångkulturella arv, dess historiska monument, dess fantastiska landskap, dess kristallklara hav och dess utmärkta väder året om förklarar varför Korfu är en av de mest kosmopolitiska destinationerna i Medelhavet som väver en stark förtrollning på sina besökare.


Korfu Old Town Foto:GNTO/M.Mitzithropoulos

Läs mer : Corfu

 

Lefkada – En skönhet i Joniska havet

Lefkada är omgivet av totalt 24 små öar och förbinder den motsatta kusten i centrala Grekland via en flytande svängbro. På Lefkada hittar du anmärkningsvärda sevärdheter, kyrkor och kloster, pittoreska byar, frodig vegetation, idylliska vikar med transparent turkost vatten, livliga eller avskilda stränder med fantastisk skönhet, ett stort kulturarv och gästvänlig lokalbefolkning.

Läs mer: Lefkada

 

Kythira.

Ön Kythira är födelseplatsen för Afrodite, kärlekens gudinna, enligt Hesiod. Kythira är den sydligaste av de Joniska öarna och ligger vid ingången av Laconian Gulf. Det är en plats med stor skönhet: dalar som slutar vid stranden; bergssidor klädda i grönt eller steniga och karga; källvatten som flyter eller forsar nerför branterna; underbara stränder; vackra pittoreska små byar; lokala välsmakande rätter och en arkitektur som blandar de uppenbara venetianska influenserna med stilen som finns på Kreta och Mani.


Kythira Foto: GNTO/Archive

Läs mer : Kythira och: Ionian Islands

 

Epirusregionens riviera

På den nordvästra kusten av Epirus med utsikt över det blågröna vattnet i den joniska skärgården utgör fängslande Parga och den exotiska Syvota ett oemotståndligt par med dess bris och dess kosmopolitiska aura, som verkligen kommer att stjäla ditt hjärta.

 

Parga – som en liten tavla!

Parga är en känd maritim stad i distriktet Preveza samt ett berömt semestermål.

 

Syvota – Den joniska fjorden!

Blått och grönt, som är representativt för Thesprotias distrikt, är den främsta anledningen till att Syvota anses vara en av de mest exotiska destinationerna i Grekland. spetsformade stränder, ljuvliga gröna små öar, långa skyddade stränder med kristallklart vatten och hemliga vikar, är bara några av bosättningens egenskaper som naturen erbjuder.

 

Preveza

Preveza stad ligger vid mynningen av Amvrakikosbukten. Det byggdes under slutet av 1000-talet, efter att den antika staden Nikopolis lämnades Det är ett område välsignat med vackra landskap, gröna områden, fantastiska stränder, en rik historia samt antika platser och monument.


Preveza , Foto:GNTO/H. Kakarouhas