13 augusti, 2021

Stockholms Flytande Båtmässa lockar starka varumärken

Den 2–5 september fylls KSSS nya gästhamn på Djurgården av nya, spännande och vackra båtar. KSSS arrangerar då Stockholms Flytande Båtmässa, mitt i Stockholm. Och intresset är stort från branschens starkaste varumärken.

Pressmeddelande:

Bland utställarna återfinns en rad starka varumärken. Följande varumärken som visar upp en eller flera båtmodeller:

Flipper (som kommer med en premiär), Aquador, Falcon, Nimbus, Brabus, Alukin, Shougun, Force 10, iSloep, Dromeas Yachts, Jakt 12, X-boats(en premiär), Arronet, Vector, Highfield, Delta, Rupert, Arcona, Linjett, Saxor, Delta, Rupert och Viggo (en premiär).

På land kommer Hjertmans, Robline, Gransegel, Navigationsgruppen, Seapax, Helly Hansen, Captains, Sjöassistans, Svenska Sjö, Team Marine, SGA Trading och Clean Boat.

– Det känns verkligen kul att vi fått så bra gensvar från branschen. Dels finns det ett behov att visa upp nya produkter när intresset för båtlivet är rekordstort men det centrala läget mitt i centrala Stockholm betyder också mycket, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Totalt finns det plats för 75 utställande båtar fördelade på två bryggor. Besökare som vill komma sjövägen kan lägga till vid den tredje bryggan i KSSS-hamnen eller i Wasahamnen. Som extra attraktion och ögongodis kommer också några av Sveriges vackraste klassiska segel- och motorbåtar att visas upp.

På land, på gräsplanen norr om Junibacken visar marina företag upp sina produkter och ha möjlighet att träffa sina kunder. Dessutom kommer det att finnas ett kafé där besökarna kan fika eller ta något enklare att äta.

– En viktig uppgift för oss på KSSS är att visa upp och skapa intresse för segling och båtliv. Därför är det naturligt att vi också använder vår nya Djurgårdshamn för publika evenemang utöver den välbesökta starten av Gotland Runt, säger Stefan Rahm, KSSS klubbdirektör.

Målgruppen för KSSS flytande båtmässa är alla båtintresserade i Stockholmsregionen och inte minst alla KSSS medlemmar.

KSSS nya Djurgårdshamn invigdes 1 juli i år. Den utgjorde sedan hamn inför starten av årets Gotland Runt och har efter det varit gästhamn för allmänheten. Hamnen är temporär men med siktet på att bli en permanent etablering och en gästhamn som kompletterar den väl etablerade Wasahamnen.