23 augusti, 2021

KSSS vann Allsvenskan Seglings andra deltävling

Allsvenskan Seglings andra deltävling avgjordes i helgen i Örnsköldsvik. När poängen summerades efter ett spännande finalrace, som Halmstads SS vann, stod det klart att Kungliga Svenska Segelsällskapet vann deltävlingen.

KSSS lag bestod av fyra unga seglare, Emil Järudd, nyss hemkommen från OS i Tokyo, tillsammans med Ida Elfving, Julius Hallström och Victoria Dyrell och de seglade stabilt och vann totalt 8 kappseglingar av 14 möjliga.

Vi hade extremt bra stämning ombord, berättar Emil Järudd, KSSS. Vi hade några problem med starterna, men därefter var väderförhållandena ungefär som på Baggensfjärden, så vi kände oss som hemma.

Vindarna har under helgen varit kluriga, det har varit vridit och därmed utmanande för seglarna att lista ut var på banan det har varit bäst att befinna sig. Detta gjorde att det blev omkastningar i resultatlistan. Det var inte förrän halvvägs in i regattan som det började utkristallisera sig.

I finalen möttes Göteborgs Kungliga SS, Halmstads SS, Hjuviks BK, KSSS, SFS Hunnebo och Stenungsunds SS. GKSS hade chans på vinsten inför finalen men gjorde några kostsamma misstag i finalseglingen och tappade därmed till en fjärde plats totalt. KSSS kom fyra i mål och det räckte för att knipa segern i deltävlingen. På andra plats kom Halmstads Segelsällskap, tätt följt av Stenungsunds Segelsällskap.

Allsvenskan efter andra deltävlingen:

KSSS

Stenungsunds SS

Hjuviks BK

SFS Hunnebo

GKSS

Halmstads SS

Ekolns SK

Örnsköldsviks SS

Upsala SS

Strängnäs SS

SS Åmålsviken

Ekerö BK

Gamla Stans YS

Stockholms 606-klubb

Malmö SS

Ljungskile SS

Runmarö YC

Skanör BK

Foto: Daniel Stenholm.