27 augusti, 2021

F1 – svenske Erik Stark gör comeback

Väntan är över för det svenska racing-esset Erik Stark som efter mer än ett års uppehåll är redo att åter ta sig an världens hårdaste och mest prestigefyllda båtracing-cirkus.

Det handlar om Formel 1 och det handlar om Grand Prix of Europe i San Nazzaro, Italien – den första av tre deltävlingar i årets VM i F1.

Efter mer än ett års väntan på att tävlingarna ska dra igång efter pandemi-uppehållet så är förstås Erik Stark både förväntansfull och taggad. Inte minst med tanke på att han har ett VM-silver i bagaget sedan tidigare.

– Jag hymlar inte med att jag är där för att vinna varje race och den här gången blir det blir med Gillman Racing istället för med Victory Team som jag tävlar med i vanliga fall. Anledningen är att den senare helt enkelt inte hann blir klara till Grand Prix of Europe.

Förutom en andraplats totalt i F1 har Erik Stark inte mindre än fyra segrar i F2 på meritlistan. Segervapnet är, förutom en enastående talang, är också ett rykte om sig att aldrig någonsin ge med sig när det blir närkamp.

Från teamledningen rapporteras det att Erik stark har tränat hårt under uppehållet och att han kommer till start mer laddad och vältränad än någonsin.

Racet i San Nazzaro inleds med kvalheat den 11 september klockan 15.00 och kan följas live på www.f1h2o.com

Fakta Erik Starks F1-båt:

Längd: 6,00 m

Bredd: 2,10 m

Vikt: 550 kg

Motor: Mercury V6 400 hk

Material: Kolfiber och epoxi

Max varv/min: 9 800

Bränsle: 120 l

Acceleration 0–100 km/h: 1,2 sekunder

Toppfart: 220 km/h