27 augusti, 2021

Sweboat och Hallberg-Rassy i samarbete om segelbåtsmässa på Orust

Fram till och med 2016 arrangerade Sweboat, tillsammans med Hallberg-Rassy, Öppna Varv på Orust. Från och med 2017 arrangerar Sweboat Marstrand Boat Show och Hallberg Rassy arrangerar Öppet Varv i Ellös.

Pressmeddelande:

Dessa två arrangemang har konkurrerat om samma helg, delvis samma besökare och samma utställare – segelbåtsföretagen och de tillbehörsföretag vars målgrupp är segelbåtsägare.

Nu har Sweboat och Hallberg-Rassy bestämt sig för att från och med 2022 tillsammans arrangera en gemensam segelbåtsmässa i Ellös och arbetsnamnet är ”Orust Sailboat Show – med Öppet Varv”.

Öppet Varv kommer från och med 2022 att vara namnet på den del av segelbåtsmässan i Ellös där Hallberg-Rassy erbjuder visningar av sin båtproduktion på varvet samt deras tillbehörsbutik Hallberg-Rassy Parts.

Sweboat fortsätter även att arrangera mässan i Marstrand samma helg, under arbetsnamnet ”Marstrand Motorboat Show”.

– Vi är glada över att tillsammans med vårt branschförbund Sweboat äntligen få samla alla segelbåtsutställare och relaterade tillbehörsföretag på ett och samma ställe, här i vår hemmahamn i Ellös. Det här är riktigt bra för hela segelbåtsbranschen, säger Magnus Rassy, vd Hallberg-Rassy.

– Vi ser fram emot att åter igen vara arrangör av en mässa tillsammans med Hallberg-Rassy i Ellös och välkomnar besökarna att se alla segelbåtar och segelbåtsrelaterade produkter samlade på Orust nästa år – samtidigt som vi ser fram emot att vidareutveckla mässan i Marstrand tillsammans med branschen, säger Mats Eriksson, vd i Sweboat.

Välkomna nästa år 26–28 augusti!

Bilden: Magnus Rassy (t. v.) och Mats Eriksson.