30 augusti, 2021

Lyckat Poker Run i Blekinge

Karlskrona var basen för ett lite annorlunda men mycket uppskattat Örlogsstaden Poker Run 31 juli. Ett 30-tal båtar deltog, men vädret bjöd på utmaningar.

– Vi bjöd på ett annorlunda Poker Run med blandat tight skärgård och utomskärs längre utmanande sträckor, säger Mikael Lagström som var med och arrangerade eventet.

– Vädret var vår meste motståndare då det blåste kraftigt och regnade till och från hela veckan före eventet. Detta ställde till det för en del anmälda som fick hoppa av då de inte kunde ta sig till oss av olika anledningar. Vi hade på grund av Corona ett tak på 30 båtar och slog i det och fick därför neka deltagare under juli, så anmälningsviljan var det absolut inget fel på.

På grund av vädret och några haverier från en del ekipage veckorna innan start landade deltagarantalet på 18 deltagande båtar och ett gäng support- och följebåtar.

– Eventet hade aldrig gått att genomföra utan alla våra sponsorer som vi lyckats attrahera. Nu när vi bevisat att Örlogsstaden Pokerrun finns på riktigt så ser vi verkligen fram emot 2022. Planeringen har redan börjat, säger Mikael Lagström.

– Vi hade deltagare från Dalarna, Smedjebacken och flera från Danmark, förutom Vänern och vätternbåtar, skåningar, kalmariter och såklart blekingebor. Bland deltagarna fanns bland annat de meriterade arrangörerna av Smedjebackens Poker Run och Vänern Poker Run, som gav oss både stora applåder och beröm för genomförandet av eventet för första gången. Vi fick även några bra tips inför kommande års arrangemang.

– Vi valde att vända på rutten på grund av väderprognosen och inledde med en första stint ut till Utklippan, vilket nog var tur då det efter de tidigare dagarnas blåst ändå var rejäl med gammal sjö. Under eftermiddagen blåste det upp igen och vi valde att ställa in ett av cardstopen (Ronneby) för att inte riskera något med den långa utomskärssträckan det skulle inneburit. Det beslutet uppskattades av både deltagare och av SSRS, Kustbevakningen och av Marinen, som följde eventet hela dagen.

Örlogsstaden Pokerrun har anlitat ett filmteam för att dokumentera eventet. Filmmaterialet har godkänts av Lantmäteriet (flygbilder) och kommer att klippas ihop. Två korta teaserfilmer finns redan upplagt på Youtube, se länkarna nedan.

Teaser1: https://www.youtube.com/watch?v=uMq0E9SEz1w

Teaser2: https://www.youtube.com/watch?v=ZKkCBKyp0-4