23 september, 2021

Marell Boats bygger M15Q med 4×600 hk

Svenska Marell Boats presenterar ännu en ny båt i sin serie Marell M15Q. Den här gången är båten utrustad med 4×600 hk Mercury utombordare.

Båten har tidigare bland annat visats i en prestandamodell med dieselmotorer från Volvo Penta. Den har också levererats i en version till Hurtigruten.

Den senaste varianten ska levereras till sommaren 2022. Kunden har tidigare erfarenhet av aluminiumbåtar med fyra motorer (!) och har därför beställt en Marell M15Q med fyra kraftfulla motorer från Mercury.

Båten utrustas med fyra Mercury V12 på 7,6 liter och 600 hk styck. Motorn är en av de mest extrema marinmotorerna på marknaden och Båtliv konstaterade vid en testkörning med dubbelmontage i september att det här är mycket kraftfulla och väldigt tysta maskiner. Vi testade dubbelmontaget på en 7,5 tons 48 fots RIB som hade en toppfart på 68 knop.

Även interiören och båtens design har utvecklats för att ge maximal premiumkänsla, oavsett om det handlar om snabb körning eller att njuta av en vacker sommardag. Toppfarten beräknas till över 60 knop.

– Vi är väldigt glada över att bygga den här Marell M15Q. tack vare en nära dialog med ägaren är alla på varvet beredda på att få den klar till nästa år, säger Patrik Söderholm, vd Marell Boats.

Marell Boats är känt för att producera snabba och modulärt byggda aluminiumbåtar, både för professionella användare och fritidsbåtsägare. Båtens design är fokuserad kring förarmiljön för att ge maximal ergonomi och komfort. Skrovet på Marell M15 är designat för höga farter och belastningar.

Info: www.marellboats.com