13 oktober, 2021

Ny Yamarin bowrider på knappt 5 m

Den senaste nyheten från Yamarin är 50 Bow Rider. Det är en båt för dagsutflykter och vattensporter. Den har moderna linjer, en väl vindskyddade sittbrunn och är lätt att hantera på trailer.

– Yamarin 50 BR är en stabil allroundbåt för sex personer med rymliga förvaringsutrymmen och en schysst design. Det är en riktigt snygg och välbyggd båt i god Yamarin anda med härliga köregenskaper, säger Johan Finnberg, marknadschef på Yamarin.

Pressmeddelande:

Yamarin 50 BR har ett helt nytt modernt skrov framtaget med den senaste tekniken. Liksom övriga Yamarinmodeller erbjuder även 50 BR utmärkta och balanserade köregenskaper, den planar lätt med en 40 hk Yamaha utombordare och når en hastighet på 25 knop med två personer.

Med det största motoralternativet 60 hk är topphastigheten drygt 30 knop. Båten är utrustad med en stor bränsletank på 64 liter. Med en snittfart på 22 knop har båten en räckvidd på cirka 120 Nm på en tank med en 60 hk motor.

Tack vare dubbelkonsolerna är båten praktisk och lätt att flytta sig i. Den rejäla vindrutan ger ett bra vindskydd och det svarta räcket som omger vindrutan fungerar som praktiska handtag. Stolarna ger gott om utrymme för fler passagerare på aktersoffan och man kan sitta framför pulpeterna.

Trots den fasta bränsletanken finns det en stora stuvutrymmen i aktertoften. Ytterligare förvaringsutrymme finns på aktern med en ankarbox, låsbart handskfack i babords konsol samt i de tre förvaringsutrymmena på fördäcket.

I båtens standardutrustning ingår fast mellandörr, dynor på aktertoften och två offshore-stolar. Som tillbehör finns bland annat akterkapell, bekvämt Softdeck däcksmaterial som tillval och en 10-tums Yamarin Q2 smart display.

Fakta Yamarin 50 BR

Längd:      4,86 m

Bredd:      1,96 m

Personer: 6

Vikt:          535 kg

Motor:      40–60 hk

Info:          www.yamarin.fi