28 oktober, 2021

Raymarine visar ny  Cyclone Solid-State-CHIRP pulskompressionsradar

Raymarine presenterar Cyclone, den senaste radar serien med öppen antenn. De är framtagna för att hantera de tuffaste förhållandena och navigera säkert i hårt trafikerade vatten.

Pressmeddelande:

Den nya Cyclone-radarn finns med antenner på 3, 4 och 6 fot och med två effektalternativ för varje storlek. Varje modell har innovativ detekteringsteknik, inklusive Cyclones fågelläge, som höjer Cyclone till en helt egen klass.

Cyclones aggressiva design, inspirerad av flygplansvingar, tilltalar även de mest stilmedvetna båtägarna samtidigt som den för med sig nya nivåer av funktionalitet och prestanda. Cyclones lägre profil (bara 33,5 cm hög) innebär mer flexibilitet i båtarkitekturen och mer anpassningsbara installationsalternativ. Cyclone är den lättaste radarn med öppen antenn som finns, 3 tums-modellerna väger bara 23 kilo. De effektiva, kompakta alternativen gör att Cyclones unika prestanda med öppen antenn kan användas i nästan alla båtar.

Cyclone är konstruerad för extrema förhållanden, bäst i klassen med sin vindklassificering på över 100 knop. En snabb rotationshastighet på 60 rpm ger 360 graders situationsmedvetenhet och exakt spårning av upp till 100 distinkta ARPA-mål i realtid, även med båten i högsta hastighet. Exakt bildåtergivning av radarn sker med hjälp av CHIRP-pulskompression och teknik för strålskärpning, bäst i sin klass när det gäller målseparation och lång räckvidd. Med Cyclone kan båtägare samtidigt få maximal sikt över mål i närheten och på avstånd med hjälp av Raymarines RangeFusion™-teknik. RangeFusion-tekniken kombinerar mål på kort avstånd med kort puls med mål på långt avstånd med lång puls, vilket ger en enda radarbild som är lättare att tolka.

När det är dags att hitta fisk och komma dit snabbt, identifierar Cyclones fågelläge avlägsna flockar av sjöfåglar över stim av betesfisk. Fågelläget optimerar intelligent radarkänsligheten och reglerar störekon från sjön för att rikta in sig på sjöfågel, vilket ger fiskaren den information som behövs för att lokalisera fångstfisk.

Cyclone-familjen levererar sex kraftfulla solid-state-alternativ för lång räckvidd och alla väderförhållanden. Det finns två effektversioner av Cyclone radarn i storlekarna 3 fot, 4 fot eller 6 fot: Cyclone med 55 watt/6 kW motsvarande magnetronprestanda och Cyclone Pro med 110 watt/12 kW motsvarande magnetronprestanda. Alla Cyclone-modeller integreras sömlöst med Raymarines multifunktionsdisplayer Axiom, Axiom+, Axiom Pro och Axiom XL.

Pris från 84 990 kr till 114 990 kr.

Info: www.raymarine.com/cyclone