29 oktober, 2021

Vision Marine i samarbete med McLaren om elutombordare

Utvecklingen av moderna, eldrivna utombordsmotorer kan få en riktig skjuts. Detta tack vare ett nytt avtal mellan den amerikanska elmotortillverkaren Vision Marine Technologies har ingått ett avtal med Linamar Corporation, en underleverantör till McLaren.

Enligt avtalet ska McLaren Engineering och Linamars utvecklingsteam tillsammans tillverka och montera Vision Marines E-Motion teknologi. De ska testa delar, utveckla verktyg och sätta upp masstillverkning av Vision Marines elutombordare i Kanada, allt enligt en pressrelease från Vision Marine.

– Det här avtalet med Linamar via vår koppling till McLaren Engineering är avgörande för att kunna köra igång fullskalig kommersialisering av vår E-Motion teknologi för elektrisk framdrift, säger Alexandre Mongeon, medgrundare och CEO för Vision Marine.

– Linamar och deras McLaren Engineering division förser Vision Marine med förstklassig teknologi i världsklass. Vi ser fram emot att arbeta nära med Linamar och McLaren Engineering när vi fortsätter arbetet för att kommersialisera vår teknologi, säger Patrick Bobby, COO för Vision Marine.

McLaren Engineering köpte Linamar 2003. Linamar har över 26 000 anställda vid 60 tillverkningsenheter över hela världen och hade 2019 en omsättning på motsvarande över 60 miljarder kronor.