10 november, 2021

Innovativ SR36 från Bavaria Yachts

På mässan i Düsseldorf i januari presenterar Bavaria ett nytt koncept för sina motorbåtar med Bavaria SR36. Varvet har under många år varit marknadsledande för sportiga cruisers. Båtarna har en unik kombination av stora rymliga sittbrunnar och samtidigt fin boendekomfort under däck.

Två år efter lanseringen av SR41, som har sålts i cirka 100 exemplar, tar varvet ett nytt stort steg i utvecklingen av konceptet. Idéerna började ta form med modellen SR41, men har utvecklats till något helt nytt.

Bavarias utvecklingsteam tillsammans med den italienska designern Marco Casali har på 11,68 meters längd och 3,98 meters bredd skapat nya spännande linjer och kreativa lösningar.

Mer av livet ombord har flyttats upp på det ljusa däcket med stora ytor att umgås på och ett rejält pentry på plats. Stora glasytor ger en härlig känsla av att vistas ute även om du stänger takluckan för att få mer skydd.

Båten kan levereras som hardtopmodell eller som en coupébåt, då med en glasvägg akterut.

Ett nytt och tredje alternativ kallas “Open-top” av varvet. Modellen har en lägre vindruta med luft upp emot taket som utgör en öppningsbar fast Biminitop. Känslan i denna modell blir som en öppen båt men möjlig att stänga till med kapellytor upp mot taket.

Invändigt två stora hytter med rejäla dubbelbäddar. Båda med kontakt ut genom glasytor på båda skrovsidorna. Salongen har här ett kompletterande mindre pentry och frukostbord. Här finns också ett stort våtutrymme med separerad dusch.

Den nya modellen passar perfekt för våra svenska vatten med möjlighet till mer skyddade ytor på däck. Första båt kommer till Sverige redan under 2022.

Fakta Bavaria SR36

Längd:              10,83 m

Längd ö a:        11,68 m

Kabiner:            2

Bäddar:             4 + 1

Badrum:            1

Motorer:            MerCruiser bensin 2×6,2 lit à 350 hk

Volvo Penta bensin 2xV6-240

Volvo Penta bensin 2xV8-300

Volvo Penta diesel 2xD4-300 EVC

Info:                  www.bavariasverige.se