8 november, 2021

Christoph Rassy avliden

En av världens främsta båttillverkare har avlidit. Christoph Rassy blev 87 år gammal.

Christoph Rassy gjorde en fantastisk resa. Han kom till Sverige 1960 på cykel från Bayern i Tyskland. Ensam sökte han arbete på ett svenskt båtvarv efter att ha läst om de svenska segelbåtstillverkarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harry Hallberg byggde den ursprungliga varvshallen i Ellös. Christoph byggde redan efter ett par år efter köpet 1972 ut varvet och dubblade ytan. Eftersom namnet Hallberg var mycket mer känt 1972, tog man företagsnamnet Hallberg-Rassy.

Christoph Rassy blev tidigt ett aktat namn i båtbranschen över hela världen. Hans namn nämns med respekt och hans båtar kommer att leva länge än. Med snart 10 000 tillverkade segelbåtar är Hallberg-Rassy ett av världens mest framgångsrika båtföretag, om inte det mest framgångsrika.

Idag drivs Hallberg-Rassy vidare av en av Christophs två söner, Magnus Rassy.

Mer om företagets och Christophs historia finns här:

https://www.hallberg-rassy.com/sv/varvet/varvets-historia/