5 januari, 2022

Helsingfors båtmässa ställs in – flyttas till februari 2023

Helsingfors internationella båtmässa – Vene 22 Båt-mässan – ställs in på grund av pandemin. I stället för att som planerat hållas i februari i år flyttas mässan till 10–19 februari 2023, även då på Messukeskus i Helsingfors.

Vene 22 Båt-mässan skulle ha arrangerats 11–20 februari i år. Men med de nuvarande begränsningarna för publika tillställningar som gäller i Finland har arrangörerna valt att ställa in mässan. Det finns redan en begränsning för sammankomster fram till 17 januari på grund av pandemin, men myndigheterna har beslutat att förlänga denna till 31 januari.

Arrangören Messukeskus tog beslutet tillsammans med båtmässans uppdragsgivare, Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf.

– Båtmässan är ett stort tiodagars evenemang med hundratals båtar som visas för publik. Transportkostnaderna är höga och i den här situationen kan vi inte ta risken om begränsningarna fortsätter även i februari. I det här läget kan vi bara kasta in handduken, säger Jarkko Pajusalo, vd för Finnboat rf.

– Det tar lång tid att förbereda ett evenemang så stort som båtmässan, så vi var tvungna att fatta ett beslut så fort som möjligt, säger verkställande direktör Anni Vepsäläinen på Messukeskus.

– Den ständigt föränderliga situationen med dess begränsningar förorsakar osäkerhet och är mycket utmanande för både arrangörer och företag som deltar i mässan. Messukeskus vill agera ansvarsfullt och säkerställa att våra kunder kan förbereda sig fullständigt, lyckas kommersiellt och delta på ett säkert sätt.