10 januari, 2022

Båtmässan i Göteborg 2022 ställs in

Årets båtmässa i Göteborg ställs in och siktet ställs därmed in på Båtmässan 2023. Beslutet fattades efter regeringens senaste restriktioner på grund av pandemin.

Sedan samtliga större båtmässor i våra grannländer hade ställts in skulle det ett under till för att båtmässan i Göteborg skulle kunna genomföras i år. Vi regeringens och Folkhälsomyndighetens presskonferens 10 januari presenterades ytterligare skärpta restriktioner som i princip omöjliggjorde att genomföra Båtmässan.

Så här skriver mässan i sin information till utställarna:

”Måndagen den 10 januari informerade Folkhälsomyndigheten om att vaccinationsbevis kommer att krävas på mässor som samlar fler än 50 personer samt ett krav på en yta på minst 10 kvm per person. Dessutom har en hemställan lämnats in till regeringen gällande en begränsning om 500 personer för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och mässor. Åtgärderna planeras att gälla from 12 januari 2022 och löpa minst 4 veckor beroende på smittspridningen och dess utveckling.

Med detta besked har vi tvingats fattat beslut om att ställa in Båtmässan 2022. Vi hade sett fram emot att välkomna alla utställare och besökare till årets båtfest, men säkerhet och hälsa är alltid vår högsta prioritet.”

© Emmy Jonsson