20 januari, 2022

Garmin lanserar nya sjökort – Navionics+

Garmin lanserar sjökorten Garmin Navionics+™ och premium Garmin Navionics Vision+ för Garmin sjökortsplotters. Sjökorten har ett integrerat allt-i-ett-innehåll för både hav och sjö. De innehåller också ett stort urval av verktyg som hjälper dig att navigera smartare och säkrare.

Pressmeddelande:

Garmins nya sjökort erbjuder många nya funktioner, bland annat en helt ny sjökortspresentation, dagliga sjökortsuppdateringar och avancerade funktioner för automatisk ruttplanering. På så vis blir navigeringen enklare och smidigare, det blir också enklare att ta reda på var fisken gömmer sig. Sjökorten har också skuggade djupkurvor i färg, ned till 0,5 m djupkurvor, skuggning vid grunt vatten samt åtkomst till innehållet i Active Captain Community som ger värdefulla insikter kring intressanta platser (POI) samt rekommendationer och råd från andra båtförare i området.

Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ har ett helt nytt utseende, de är färgstarka och har en större detaljrikedom som ger en mer intuitiv presentation och upplevelse vid navigation, både på hav och sjö.

De nya sjökorten har upp till 5 000 dagliga sjökortsuppdateringar. Uppdateringarna består av en kombination av miljontals privata och publika observationer, crowd-sourcing och ännu mer. På så vis kan den mest uppdaterade och aktuella data finnas att tillgå, varje gång du kastar loss. Med en täckning som innefattar fler än 42 000 sjöar runt om i världen och med dagliga uppdateringar får du tillgång till nya data så snart de kommer ut. Ett abonnemang på 1 år ingår vid köp av Garmin Navionics+ eller Garmin Navionics Vision+ och smarta enheter kan anslutas till sjökortsplotter via appen Active Captain.

Garmins nya sjökort innehåller också Auto Guidance+, automatisk ruttplanering1 som nu är ännu snabbare och har en större detaljrikedom. Då du har valt plats att utgå från och vart du vill ankomma tar Auto Guidance+ med en mängd olika faktorer i beräkningen; höjd, sjökortsdata, populära rutter och önskat djup. Därefter skapas en föreslagen rutt som du kan följa hela vägen fram till din destination.

Den som vill ha mer avancerade funktioner kan uppgradera till premium Garmin Navionics Vision+. Alla de standardfunktioner i Garmin Navionics+ ingår, dessutom innehåller de reliefskuggning, unika 3D-vyer, högupplösta satellitbilder, flygfoton och ännu mer.

Garmin Navionics+ och premium Garmin Navionics Vision+ kan köpas både som nedladdning eller på microSD-kort till kompatibla Garmins sjökortsplotters med pris på 1 695–3 695 kronor, beroende på täckningsområde.

Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ är kompatibla med Garmins nuvarande sjökortsplotters, inkluderat GPSMAP®8400/8600, GPSMAP 7×3/9×3/12×3, ECHOMAP™ Ultra, ECHOMAP UHD-serien och ännu fler. Tidigare sjökortsplotters, som GPSMAP 7×2-serien, kommer fortsatt ha tillgång till uppdaterade Garmin BlueChart g3-sjökort med Navionics-data via nedladdning eller microSD-kort. Läs mer om Garmins sjökort och kompatibilitet med olika sjökortsplotters på Garmin.se.