25 januari, 2022

100 sommarjobbare till Göta kanal

Ett av de trevligaste sommarjobben man kan få är att jobba vid Göta kanal. Till sommaren söker kanalen 100 personer till jobb som bland annat slussvärd mitt i en svensk sommaridyll.

– Vi kan utlova ett annorlunda jobb med härliga kollegor och semesterfirare ifrån Sverige, Europa men också andra delar av världen, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på Göta kanal.

– Som slussvärd ansvarar man för säkerhet, service och att gästerna får en positiv helhetsupplevelse. Arbetsplatsen är vid en eller flera slussar eller broar där man ansvarar för manövrering, reglerar vattennivåer och planerar båttrafiken. Man har en kontinuerlig dialog med kollegor för att flödet ska fungera så bra som möjligt och får all utbildning och praktik som krävs för att kunna utföra arbetet, fortsätter Magnus Hollwin.

– Man måste ha fyllt 18 år innan man påbörjar sin anställning men vi har slussvärdar som har fyllt 60 år också. Ungefär två tredjedelar av personalstyrkan återkommer från föregående års säsong. Det blir en bra mix där vi fyller på med nya engagerade medarbetare tillsammans med mer erfarna, avslutar Magnus Hollwin.

Det är bråttom att söka jobben. Sista dag att ansöka är 30 januari.

Info: https://www.gotakanal.se/sv/ab-gota-kanalbolag/slussvard/ansokan-ny-slussvard/

Bildtext: Slussvärd vid Göta kanal är ett kul sommarjobb. Foto: Göta kanal.