25 januari, 2022

Marinradio med inbyggt WLAN

IC-M510E är den första av Icoms VHF-modeller med inbyggt WLAN där upp till tre smartphones kan anslutas för att hantera trafiken till din VHF-radio. Det innebär att du kan hålla kontroll på trafiken var du än befinner dig på båten och aldrig missa ett viktigt anrop.

Förutom att radion kan kontrolleras med en smartphone via en speciell app, RS-M500 som finns för Android- och iOS-enheter, erbjuder också systemet en intercomfunktion mellan alla enheter. Radion kan också anslutas till ett befintligt Wifi-nät med bibehållen funktionalitet.

IC-M510E har en integrerad AIS-mottagare där fartygsinformation visas i realtid på den inbyggda displayen. Kombinationsskärmen gör att du kan övervaka AIS-plotter under grundläggande radiodrift och ger möjlighet att ringa ett valt AIS-mål från AIS-skärmen med ett individuellt DSC-samtal. Den har i tillägg en inbyggd GPS-mottagare som visar aktuell position och tid.

Radion har också funktioner som aktiv brusreducering, där bakgrundsljud minskas upp till 90 procent och förbättrar både utgående och inkommande samtalskvalitet, samt ett intuitivt användargränssnitt som visar snabbknappar där man enkelt och snabbt kan styra olika funktioner. Att se GPS-position, AIS, DSC samt göra val i olika menyer är enklare än någonsin. Pris 8 995 kr.

Info: www.sjolotsen.se