27 januari, 2022

Uppgraderade utombordare på 6–25 hk

Yamaha uppgraderar flera av sina motorer på 6–25 hk med nya finesser.

Minstingen är B 6 hk med en motor på 212 cm3 har fått ett förbättrat och mer ergonomiskt rorkultshandtag med styrning. Den nya modellen kommer att säljas parallellt med den tidigare 6hk (F6F), som är encylindrig och lite lättare än nya B 6 på cirka 20 kg.

Den nya motorn har ett högt vridmoment som gör att den även passar för större och tyngre båtar och är dessutom ekonomisk att köra. Den finns även i två olika varianter med rorkults- eller fjärrstyrning.

9,9 hk-motorn från Yamaha finns med fjärrkontroll (tillval), elektrisk start och elektrisk tilt samt med extralång rigg på 620 mm.

I storleksklassen 15 hk kommer den japanska tillverkaren med en förnyad modell som även den har elstart, fjärrkontroll och elektrisk tilt. Alla funktionerna styrs från ett ergonomiskt rorkultshandtag.

Även Yamahas 25 hk finns nu med elektriskt trim och tilt, även på modellerna med kort rigglängd. Det utökar möjligheten att använda motorn i grunda vatten och för den som ofta tar upp båten på trailer.