31 januari, 2022

Obegränsad räckvidd med seglande bjässe

Sunreef 43M Eco beskrivs som den ultimata segelbåten med obegränsad räckvidd. Denna nästan 43 m långa katamaran har högsta komfort och eldrift som komplement till segling.

Att segla har stora fördelar inte minst för miljön. I kombination med eldrift av båten kan det bli en riktigt miljövänlig båt. Sunreef 43M Eco har ett eget system för att generera el och därmed ladda batterierna.

Katamaranens elmotorer är två på vardera 200 kW. De medger en marschfart vid eldrift på 11 knop och en toppfart på 14 knop.

Elen alstras via solpaneler som har utvecklats av Sunreef Yachts och ger upp till 50 kWp. Solpanelerna är inbyggda i båtens strukturella delar som skrov, bimini, bom och mast. I kombination med högteknologiska segel ger det en ”grön” segelbåt utan utsläpp när den tar sig fram över havet. Under segling genererar båten sin egen el även genom hydrogeneratorer.

Ombord på denna väldiga båt finns många möjligheter till anpassning av allt från boutrymmen till pentry och flybridge. Tack vare de stora ytorna finns även möjlighet att ha en egen pool ombord. Här finns också stora utrymmen för vattenleksaker, jollar med mera.

Sunreef 43M Eco

Längd:                  42,7 m

Bredd:                  15,4 m

Motorer:               2×200 kW

Vatten:                 5 000 liter

Personer:             12 + 7

Storsegel:             500 m2

Genua:                 360 m2

Gennaker:            800 m2

Info:                      www.sunreef-yachts-eco.com