2 februari, 2022

JSM I Västerås 2022 – anmälan är öppen

I juni arrangeras årets största seglarfest för alla juniorer när junior-SM avgörs i Västerås – och nu är anmälan öppen. Värdklubben Jollekappseglarna Västerås, juniorklassförbunden och Svenska Seglarförbundet hälsar alla välkomna till en långhelg (18–20 juni) med massor av segling och annat skoj.

JSM:s övergripande mål är att inspirera unga seglare att fortsätta att tävla inom segling hela livet. Regattan är ett härligt tillfälle för ungdomar och föräldrar att träffas och umgås – och såklart står det medaljer på spel.

– Första fasen är avklarad och tillsammans med klassförbunden och Svenska Seglarförbundet känns det så härligt att få hälsa alla seglare och familjer välkomna till Västerås i sommar. Alla involverade klassförbund har varit fantastiskt behjälpliga i att hitta kreativa lösningar för att göra ett så “enkelt” arrangemang som möjligt att genomföra, säger Patrik Björklund, tävlingsledare JKV.

Arrangörerna vill också passa på att slå ett extra slag för optimistjolleklassen “Coming stars”. Det är klassen för de som vill träna för framtida segrar. Här lägger vi fokus på att vi ska utvecklas som seglare och funderar väldigt lite på resultatet. Coacherna som vi tillhandahåller kommer att anpassa formatet dag för dag så att seglarna lär sig så mycket som möjligt. Det blir mycket segling på området precis utanför hamnbassängen. Klassen är öppen för alla seglare som självständigt, eller med egen hjälp av stödpersoner, kan hantera sin båt in och ut ur hamnen. Inga åldersgränser mer än en övre gräns på att alla ska vara födda 2007 eller senare.

– Nästa fas för oss som arrangörer handlar om att säkra alla detaljer och hitta alla resurser, såväl volontärer som material. Inom kort kommer vi att lägga upp en separat intresseanmälan för alla som vill hjälpa till som volontärer och kanske hittar vi också något sätt att presentera en efterlysning av speciella roller eller utrustningar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att kunna göra JSM 2022 till den seglarfest som vi alla vill att det ska vara, berättar Patrik.

– Svenska Seglarförbundet ser fram emot att JKV för femte gången nu arrangerar JSM på Västerås inre och yttre fjärd. JKV är en erfaren arrangör så nu börjar nedräkningen till regattan där så många båtklasser, dess seglare och föräldrar får segla, umgås och inspireras av varandra och andra förebilder, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på SSF.

Foto: Daniel Stenholm.