11 februari, 2022

Yamaha förbättrar användarteknik

Yamaha förbättrar användarupplevelsen ombord med förbättringar av styrsystemet Helm Master EX, som lanserades 2020.

Helm Master EX har flera finesser som underlättar båtupplevelsen. Bland annat Digital elektrisk styrning (DES) som ger en jämn styrning av motorer från XTO 425 hk V8 till 150 hk.

Förbättringarna av Helm Master EX inkluderar möjligheten att lägga till en andra eller tredje Helm Master EX-joystick på båten, utan behov av ett extra gasreglage eller styrning. Uppdateringen lägger också till nya, förinstallerade styrmönster till systemet. Samtidigt gör justeringar av autotrimfunktionen det enklare att uppnå optimala prestanda.

Helmmaster Ex kompenserar i den senaste versionen bättre för effekten av vind och tidvatten och håller fören på sin ursprungliga kurs när båten styrs via systemet. Informationen om kurs och distans finns på fingertoppsavstånd via multifunktionsinstrumentet CL5 i full färg, som nu även omfattar utvalda tillverkares trim tab-position och Helm Master EX – SetPoint.