17 februari, 2022

Nimbus Group köper norsk återförsäljare

Nimbus Group AB förvärvar Herholdt Andersen AS, som är en av Norges mest framgångsrika motorbåtsåterförsäljare. De har sin huvudsakliga verksamhet i Tönsberg. Förvärvet är ett led i Nimbus Groups strategi att växa inom återförsäljarledet och stärka marknadspositionen i de viktigaste båtdistrikten.

Herholdt Andersen AS är ett fullserviceföretag för motorbåtar med elva anställda på de två anläggningarna i Tönsberg. Företaget bedriver försäljning av motorbåtar av bland annat varumärkena Axopar, BRIG, Jeanneau, Buster och Yamarin samt service och försäljning av Yamaha motorer. Därutöver erbjuds finansiering, försäkringar, vinteruppställning, service och reparationer.

Pål Herholdt, VD och ägare Herholdt Andersen AS:

– Herholdt Andersen är ett anrikt företag som under många år försörjt den norska marknaden med motorbåtar och service. Vi började med försäljning och service av båtar på 1950 talet och vill nu ta ett steg till i utvecklingen av verksamheten. För Herholdt Andersen är därför denna affär ett logiskt nästa steg. Nimbus Group är ett starkt bolag i branschen med välkända varumärken och som kommer att bli en bra hamn för den fortsatta satsningen.

Jan-Erik Lindström, VD för Nimbus Group:

– En av hörnstenarna i vår tillväxtstrategi är att växa inom återförsäljarledet. Det är även viktigt för oss att finnas i egen regi på strategiskt viktiga marknader. Norge är definitivt en sådan och Tönsberg i Vestfold ligger i Oslofjorden och är ett viktigt boatingdistrikt med sin fina skärgård. Vi är därför oerhört glada för förvärvet av Herholdt Andersen. Det är ett välskött företag med hög kvalitet och service som vi fortsatt ska satsa på och utveckla vidare.