25 februari, 2022

Fullmatad uppdatering av båtappar

Simrad-appen lanserades förra sommaren och har redan fått en rad nya funktioner för att ge bättre anslutning och säkerhet för båtfolk. Uppdateringen av Simrad-appen omfattar funktioner för satellitvyer, väderlager, spårdelning, anpassade meddelanden och en ny funktion för ankarlarm.

Pressmeddelande:

Appen finns både på Apple Store för iOS och Google Play för Android och fungerar som en följeslagare till Simrad-elektroniken ombord på alla båtar.

Premiumprenumeranter i Simrad-appen kan nu dra nytta av satellitlager, vilket ökar situationsmedvetenheten med möjlighet att välja mellan full vy eller endast land. Dessutom kan användare välja genomskinlighetsnivå för lagret.

En annan viktig uppdatering för båtägare och kaptener som använder Simrad är väderlager på sjökorten som inkluderar data som vind, byvind, nederbörd, lufttemperatur och lufttryck. Vid ruttplanering kan användare se aktuella väderprognoser vid en viss tid och plats. Användare kan också växla mellan väderlager i sjökortsvyn.

Ankarlarmet är en annan förbättring. Vid ankring kan premium användare ställa in sin plats i appen och ta emot push-meddelanden om båten skulle röra sig medan de är upptagna med annat på båten eller t.o.m. sover. Med hjälp av GPS-data resulterar en rörelse utanför geofence-gränsen i ett ljudande larm.

Nya delnings- och sociala funktioner inkluderar möjlighet att dela spår med vänner och följare i andra program (Facebook, WhatsApp, meddelande), skicka och ta emot inbjudningar till appen och push-meddelanden för viktiga händelser som väderrelaterade varningar.

C-MAP-sjökorten i appen är noggrant utformade för att markera vad som är viktigast vid en given tidpunkt under båtupplevelsen, och bibehåller noggrannheten och ger en tydlig vy. Sjökorten använder officiella hydrografiska data och uppdateras och förbättras fortlöpande från tusentals datakällor. Simrad-appen innehåller även detaljerad fiskeinformation för fiskare och sportfiskeentusiaster.

Info: www.simrad-yachting.com