25 februari, 2022

Seldén och SWE Sailing Team i nytt partnerskap

Svenska kappseglingslandslaget (SWE Sailing Team) och masttillverkaren Seldén har tecknat ett avtal om partnerskap som gäller från och med nu, fram över OS i Paris 2024.

– Det ska bli spännande att samarbeta med en helsvensk leverantör som är ett av de absolut starkaste varumärkena i branschen och som tillverkar högkvalitativa produkter som våra landslagsseglare efterfrågar, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef i Svenska Seglarförbundet (SSF).

Avtalet mellan Svenska Seglarförbundet och Seldén löper från och med nu till och med 2024 och innebär att Seldén kommer att stötta det svenska landslaget både ekonomiskt och med produkter.

– Vi är ett svenskt företag som jobbar globalt och om vi kan bidra till fortsatta internationella framgångar för svensk segling så vill vi självfallet göra det, säger Mats-Uno Fredrikson, marknadschef på Seldén, och fortsätter:

– Samtidigt är det inget nytt för oss. Vi har haft kontakt med flera av landslagsseglarna i många år, inte minst vad det gäller produktutveckling, och några är till och med våra arbetskamrater.

Även förbundskapten Magnus Grävare ser fram emot samarbetet:

– Fantastisk roligt. Vi kommer att få mycket hjälp av Seldén. De har många produkter som vi kommer att ha väldigt bra nytta av. Framför allt är vi intresserade av ett fördjupat samarbete med jolleriggarna, säger Magnus.

Seldén tillverkar och säljer master, bommar, däckutrustning, hydraulik, vinschar och mycket mer och dominerar världsmarknaden från jollar till segelbåtar upp till 80 fot. Bland annat levererar man mycket utrustning till de svenska kvalitetsbåtstillverkarna Hallberg-Rassy och Arcona.

Företaget grundades av Per Seldén 1960 i Långedrag utanför Göteborg, och där ligger fortfarande huvudkontoret och en del av produktionen. Genom tillverkande dotterbolag i Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och USA samt ett globalt återförsäljarnät är Seldén representerat på alla marina marknader i världen. Bolag har cirka 240 anställda, varav hälften i Sverige.

Marie Duell (Sv Seglarförbundet) och Peter Rönnbäck (Seldén Mast AB) med gemensamt undertecknat sponsoravtal. Foto: Dan Ljungsvik.