28 februari, 2022

Sätra Båtsällskap Årets Båtklubb 2021

Sätra Båtsällskap i Stockholm har utsetts till Årets Båtklubb 2021. Klubben är ett föredöme inom svenskt båtliv och en värdig vinnare.

För elfte gången har tidningen Båtliv utsett Årets Båtklubb. Utmärkelsen har vuxit i betydelse och i år var konkurrensen hård med flera mycket intressanta båtklubbar nominerade.

Sätra Båtsällskap vann finalomgången, där flera båtklubbar jämfördes utifrån flera kriterier. Bland annat sjösäkerhet, miljö- och ungdomsarbete. Den vinnande klubben kom etta på nästan varje punkt vid en jämförelse.

– Vi känner både glädje och stolthet. Det här triggar oss att jobba ännu mer för att utveckla klubben. Utmärkelsen är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb, för alla som jobbar med den här verksamhetens olika delar, säger Anders Jansson, ordförande för Sätra Båtsällskap.

– Vi är kanske inte bäst på allt, men vi gör ganska mycket. Det som har varit störst fokus de senaste åren är miljöfrågan. Vi har jobbat hårt för att fylla kraven som finns vad gäller Mälaren och hjälpa båtägare så att de har biocidfria färger på sina båtar.

Sätra Båtsällskap har 200 medlemmar och bildades 1964. Klubben har haft LOVA-bidrag för ett blästringsprojekt av båtbottnar under de senaste fyra åren. Klubben har även en omfattande juniorverksamhet och äger egna båtar. Klubben har ett samarbete med Mälarhöjdens Scoutkår, som disponerar lokaler hos klubben. Sätra Båtsällskap driver Sätra Varv tillsammans med Fiskarfjärdens Båtklubb.

– Vi hade en mycket konkurrenskraftig samling båtklubbar bland nomineringarna till Årets Båtklubb som visar styrkan i svenskt båtliv. Det finns goda föredömen på många platser i hela landet, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv.

Förutom den fina utmärkelsen vinner Sätra Båtsällskap ett digert prisbord med båttillbehör värda cirka 125 000 kr. Priserna kan användas i båtklubbens fortsatta arbete. Dessutom får de en vacker skylt i ädelträ och komposit, tillverkad av båtbyggaren Thore Berntsson, samt en flagga från Svenska Båtunionen.

Sätra Båtsällskaps hemsida: www.satrabat.se

Foto: Lars-Erik Wester och Rikard Hård

 

Tidningen Båtlivs motivering till priset:

”Sätra Båtsällskap är en komplett båtklubb och ett föredöme genom sin omfattande verksamhet. Miljöarbete, juniorer och scouter samt utbildning har utvecklats genom ett målmedvetet arbete och skapat en god stämning i klubben.”

 

Bildtext: Sätra Båtsällskap har utsetts till Årets Båtklubb 2021 av tidningen Båtliv.

 

sbs_1.JPG

Klubbhuset är en samlingspunkt för medlemmarna.

 

image00006.jpeg

Sätra Båtsällskap har egen juniorverksamhet och ett samarbete med en scoutkår. Klubben har flera egna segelbåtar för ungdomarna.