11 mars, 2022

Öppen daycruiser från italienskt segelbåtsvarv

Solaris Power 40 Open är den senaste och minsta modellen i motorbåtsserien från segelbåtsvarvet Solaris. Båten får världspremiär på Cannes Yachting Festival i september.

Solaris är välkända på sjön för sina tufft designade båtar och på båtmässorna för sina coola montrar. För några år sedan började de lansera en egen motorbåtsserie under namnet Solaris Power.

Under däck har nya Solaris Power 40 Open badrum med separat dusch och bra boutrymmen. På däck som lockar hon med bekväma lösningar och eleganta material.

Men enligt varvet är det främst sjövärdigheten och gången i sjön som alltid har varit Solaris Powers första prioritet. Båtarna byggs med ettt skrov designat av Brunello Acampora, som har en bakgrund inom båtvärldens Formel 1 Offshore. Skrovet hos Solaris Power 40 Open har ett vidareutvecklat skrov än de tidigare modellerna i samma serie. Detta ska ge mjuk gång även i tuff sjö och hög stabilitet både vid färd och när båten ligger ankrad.

Båtens bränsleförbrukning anges som förhållandevis låg för att reducera bränsleförbrukning och utsläppsnivåer. Den har en toppfart på närmare 42 knop, beroende på motorval bensin eller diesel.

Fakta Solaris Power 40 Open    

Längd ö a:                11,97 m

Längd v l:                 10,62 m

Bredd:                      3,85 m

Djup:                        0,73 m

Vikt:                         8 231 kg (tom)

Bränsle:                   1 000 liter

Vatten:                     250 liter

Motorer:

Diesel:                     2xVolvo Penta D4 300–D6 440

Bensin:                    2xVolvo Penta VS 280

Toppfart:                  30–42 knop

Marschfart:               20–27 knop

Personer:                 12

Info:                         www.solarispower.com