17 mars, 2022

Klassisk 48-fots daychaser från Zurn Yacht Design

Amerikanska båtar i klassisk design drar ofta blickarna till sig. Denna nya 48-fotare med design av Zurn Yacht Design är inget undantag med sin stora sittbrunn och sina harmoniska linjer.

Den mångsidiga Daychaser 48 på 14,6 m ska sjösättas i vår. Hon byggs av Boston Boatworks exklusivt för Barton & Gray Mariners Club och ska få en toppfart på hela 37 knop.

Daychaser 48 beskrivs av konstruktörerna som en ”Express Yacht”. Både designföretaget och varvet som ska bygga henne ligger i delstaten Massachusetts, som är känd för snygga motorbåtar.

De sociala utrymmena ombord är fördelade på fyra zoner. Föröver finns en kabin och övriga utrymmen är uppdelade på en del för förare och passagerare med sikt föröver, en mindre sittgrupp mitt emot ett pentry och två platser vid ett matbord samt en stor sittgrupp längst akter ut.

Båten är byggd med genomgående fina material och mycket trä som kontrast till de vita och blå plastytorna.

Motorerna är två Cummins dieslar på 550 hk vardera, vilket ska ge en toppfart på 37 knop och en marschfart på över 30 knop. Som tillval finns Seakeeper gyro för att stabilisera båten samt interceptorer från svenska Zipwake för att ytterligare höja komforten.

Fakta Daychaser 48

Längd:      14,6 m

Bredd:      4,30 m

Djup:        0,75 m

Motorer:   2xCummins à 500 hk

Drift:         Hamilton vattenjet

Toppfart:  37 knop

Info:          http://yachtworks.bartonandgray.com/daychaser