18 mars, 2022

Yamaha i motorsamarbete med Windy Boats

Yamaha Motor Europe inleder ett nytt samarbete med båtbyggaren Windy Boats. Yamaha blir första valet för motorer på bland annat SR44, som kan förses med XTO 425 hk V8-utombordsmotorer.

Företagen har ingått ett femårigt partnerskap.

Windy Boats grundades 1966 och skapades av Hugo Vold. Utformningen och tillverkningen av Windy Boats har gått från den ursprungliga 24 Cabin Cruiser till de senaste sportscruiser- och SR-linjerna.

Enligt det nya avtalet kommer SR44 att finnas tillgänglig med Yamaha Motors XTO 425 hk V8-utombordsmotor. Den ger ett högt vridmoment över hela varvtalsområdet, bra kontroll och hög effektivitet från direktinsprutningen på 5,6 litersmotorn. Windy Boats SR28 CC finns också tillgänglig med ett urval av Yamaha Motors Premium- och High-power-utombordare, inklusive den senaste 300 hk V6.

En av Yamahas nyheter är att motorerna finns tillgängliga med den digitala elektriska styrningen (DES) (motorer i Premium- och High Power-segmenten, från XTO 425 hk V8 till 150 hk). DES garanterar minimalt styrmotstånd, vilket kanske är mest fördelaktigt på större sportcruiserbåtar med höga effekter.

Motorerna har bland annat Helm Master EX-styrsystemet med joystickstyrning, touch display, Steer By Wire och Autopilot.