29 april, 2022

KGK Motor AB svensk distributör för elmotorer för båtar från SeaDrive

KGK Motor AB och SeaDrive A/S har tecknat ett distributionsavtal för den svenska marknaden. Avtalet ger KGK Motor exklusiv distributionsrätt av SeaDrives produkter i Sverige och är det första steget för KGK Motor att bli en dominerande aktör inom elektrifieringen av båtlivet.

SeaDrive tillverkar elektriska drivsystem och i modellprogrammet finns det idag två poddar på 7,5 kW respektive 15 kW och snart introduceras även en på hela 30 kW.

SeaDrive är unika med att podden går att vrida vilket skapar fantastisk manövrerbarhet. Det finns flera olika styrsystem att välja på. Allt från enklare mekaniska till elektronisk styrning med joystick.

– Vi är mycket stolta med att ha fått in SeaDrive i vår produktportfölj. SeaDrive har ett mycket intressant och spännande modellprogram av pod:ar som är ledande inom sitt segment. Vi ser hur intresset för elektrifiering av båtlivet ökar snabbt och vi ser stor potential i SeaDrive som kan erbjuda flera olika lösningar för att möta det intresset” säger Lasse Johansson, affärsenhetschef för den marina delen på KGK Motor AB.

– SeaDrive ser fram till att få KGK Motor AB som sin distributör i Sverige. KGK Motor AB er en betydande aktör på den svenska marknaden. De har ett etablerat nät av återförsäljare och servicecenters vilket ger en trygghet till våra kommande kunder i Sverige, säger Petter Antonsen, International Sales Director på SeaDrive.