9 maj, 2022

Start för 300 sjömil havskappsegling

Den 29 maj går starten för en av de största och populäraste havskappseglingarna i Östersjön. Det är Raymarine2Star (före detta Seapilot2star) som då drar iväg.

Raymarine2Star, som seglas för 14 året, är en tuff double handed segeltävling där två personer per båt är med och seglar. Enligt tävlingsledningen blandas allvar och tuffa förhållanden med upplevelser, gemenskap och vänskap mellan både proffs, amatörer och familjer. Blandningen av deltagare är stor och skapar därmed stor dynamik i tävlingen.

Tävlingens huvudarrangör är Oxelösunds Segelsällskap i samarbete med Wisby SS och Oskarshamns Segelsällskap.

Banan sträcker sig cirka 300 sjömil och har 2022 sin start på morgonen söndagen 29 maj i Oxelösund. Efter ett pitstop i Visby natten till 30 maj och Oskarshamn natten till 31 maj blir det målgång i Oxelösund 2 juni.

Alla kan följa Raymarine2Star live (Tracking och Leaderboard) från tävlingens hemsida: www.raymarine2star.se

Alla båtar som deltar i Raymarine2Star måste vara utrustade med AIS-sändare som visar båtens position. Detta gör tävlingen mycket mer spännande eftersom folk även på land också kan ta del av tävlingen dygnet runt. Mer info finns här:

https://raymarine2star.oxss.nu/infor-seglingen/om-seapilot2star/

 

Bildtext: Start för Raymarine2Star. Foto: Hasse Broms.