17 maj, 2022

Nästa generations båtelektronik i nya multifunktionsskärmar

Simrad Yachtings nyaste multifunktionsdisplay (MFD) – Simrad NSX – är det senaste inom utvecklingen av plottrar och ekolod för motorbåtsägare och är en ny produkt i mellanklassen i Simrad-serien.

Simrad NSX finns i skärmstorlekarna 7, 9 och 12 tum. Den är baserad på ett nytt operativsystem som har skapats från grunden för att förbättra båtupplevelsen. Gränssnittet är innovativt och modernt med en ny, intuitiv pekskärm med klara vyer av sjökortsdetaljer med kraftfulla C-MAP-navigationsfunktioner samt kompatibilitet med ekolod, radar och autopilotsystem. Totalt har över 100 utvecklare varit inblandade, varav Navicos utvecklingscentrum i Göteborg ansvarar för en del.

NSX har en ny, intuitiv pekskärm med kristallklara vyer av sjökortsdetaljer med kraftfulla C-MAP-navigationsfunktioner och kompatibilitet med ekolod, radar och autopilotsystem. Enkla installationsguider hjälper användarna genom varje steg under installationen av enheten, och Simrad-appintegrationen gör det enklare än någonsin att ansluta en smartphone.

NSX är fullmatad med Simrad-teknik nära till hands och är utformad med ett brett ekosystem som gör det möjligt för användare att utöka MFD-enheten med ytterligare funktionalitet, enklare integrationer och stöd för ett brett utbud av tredjepartsapplikationer. Båtägare som älskar fiske kan använda NSX för att visa högupplösta bilder under och vid sidorna med Active Imaging och CHIRP-ekolod, SideScan/DownScan Imaging och FishReveal – eller söka ännu större djup med ett brett utbud av kompatibla givare. Användare kan enkelt integrera med sin radar och få ut det mesta av sina autopilotsystem genom att ansluta till automatisk ruttdragning.

Bildtext: Simrad NSX.