7 juni, 2022

Havskappsegling i lätta vindar med Raymarine2Star

Raymarine2Star är en segling för endast två personer ombord, Seglingen har tre delsträckor Oxelösund till Visby till Oskarshamn och tillbaka till Oxelösund. I 2022 års upplaga deltog 65 båtar och starten gick 29 maj.

– 2022 blev en ”normal” start som inte behövde ta hänsyn till pandemiregler. Det var skönt för alla att kunna ha en riktig regattamiddag med hög stämning och god samvaro, säger Hans Johansson, tävlingsledare.

Seglingen genomfördes för fjortonde året i rad och bjöd på lätta vindar. Det var också en del dramatik med inrullande tät dimma vid första delsträckans målgång i Visby.

De sista båtarna kom till Visby strax efter kl. 06.00 på morgonen och därefter start kl. 08.00 för Oskarshamn som delmål. Det blev inte mycket tid för vila eller återhämtning innan kappseglingen fortsatte.

– Delsträckan bjöd på en sedvanliga vägvalsbekymmer och likaså den långa tredje delsträckan tillbaka till Oxelösund. 120 sjömil av totalt 270, säger Hans Johansson.

Efter väl genomförd segling bjöd Oxelösundssegelsälskap (OXSS) på pytt i panna under onsdagen.

Seglingen samlade deltagare från den yttersta seglingseliten med erfarenhet från Volvo Ocean Race till goda vardagsseglare. Bland andra fanns Martin Strömberg med i startfältet. OXSS önskar välkomna alla tillbaka 2023.

Seglingen vanns av Anders Dahlsjö och Martin Strömberg i Zvit (Zeus), som är en Z30+.

Tvåa blev Johan Karlsson och Michael Skarped och trea Sigmund Andre Hertzberg och Tin Sandberg.

Arrangörer var:
OXSS Oxelösunds segelsällskap
WSS Visby Segelsällskap
OSS Oskarshamns segelsällskap

Hela resultatlistan finns på hemsidan: https://raymarine2star.oxss.nu/resultat-2019/

Bildtexter: Starten för Raymarine2Star 2022. Foto: Hasse Broms.


Målgång efter segling i relativt lätta vindar. Foto: Hasse Broms.