7 juni, 2022

Mångsidig kabinbåt på 8,35 m från ny finländsk båttillverkare

Quarken Cabin är båtmodell nummer två från den relativt nya finländska båttillverkaren. Det är en mångsidig båt med ljus kabin och 300 hk standardmotorisering.

Teamet bakom Quarken är mycket erfarna båtbyggare och designers, vilket märks på linjerna i den nya serien med båtar under namnet Quarken (Kvarken). De har tidigare arbetat med båtmärken som Finnmaster, Husky och Grandezza.

Quarken 27 Cabin är en vidareutveckling på den öppna modell som visades tidigare under våren. Det är en mångsidig båt som snabbt och enkelt ska kunna anpassas för olika behov och ändamål. Många nordiska båtägare uppskattar en kabin som ger skydd och värme när det är kallt på sjön, men samtidigt går det snabbt att öppna upp båten för att släppa in ljus och solsken.

Den nya modellen har stora panoramarutor i salongen för att ge god sikt för alla ombord. Den akterliga soffan har plats för tre personer och kan även fällas ner på styrbords sida för att skapa mer plats för den som går in genom akterdörren. För att maximera ljusinsläppet har båten även en skjutbar taklucka i glas.

Man kommer enkelt in i styrhuset genom akter- eller sidodörrarna. Akterdäcket har en sittbänk samt plats för bland annat fendertar och rep. Det går även att skapa ett sittutrymme för fyra personer genom att vända kabinsoffans ryggstöd, dra ihop skjutdörren och placera ett bord mellan akterdäcksbänken och kabinsoffan.

Förarplatsen har mycket god sikt runtom och är utformad så att man enkelt kan övervaka all data från multifunktionsskärmarna. All motor- och systeminformation samt varningar är väl synliga. Reglage och displayer är väl placerade i förhållande till föraren.

Föröver finns en kabin med dubbelkoj och toalett.

27 Cabin levereras med 300 hk Yamaha utombordare som standard. Toppfarten är 43 knop och bränsleförbrukningen i marschfart är 1,6 lit/M.

Fakta Quarken 27 Cabin

Längd:                      8,35 m
Bredd:                       2,59 m
Vikt:                           2 700 kg exklusive motor
Djup:                         0,85 m
Motor:                       300 hk
Personer:                 8
Kojer:                        2
CE-klass:                  C-Coastal
Toppfart:                   43 knop
Bränsle:                    300 liter
Pris:                          cirka 1 250 000 kr inklusive Yamaha F300

Info:                          www.quarken.com

 

Bildtexter: Quarken 27 Cabin är den andra modellen från en ny båttillverkare.


Kabinen i Quarken 27 Cabin är ljus och luftig.