10 juni, 2022

Ny hyttbåt i aluminium från Alukin Boats Sweden

Alukin aluminiumbåtar lanserar en ny hyttbåt i aluminium. Alukin C 650 blir den minsta hyttbåten i Alukins modellserie med ett skrov på 6,5 m, en behändig lättmanövrerad båt för aktiva skärgårdsälskare.

Alukin C 650 är en helsvetsad aluminiumbåt och det senaste tillskottet i Alukins modellprogram. Det här är den minsta hyttbåten i Alukins modellserie av fritidsbåtar byggda för aktiva människor i skärgården. Båten lanseras med säljstart från och med augusti 2022 på årets flytande båtmässor.

Precis som sina storasystrar är denna båt byggd för att tåla hög påfrestning i alla väder och i det närmaste året runt. Båten har samma gedigna konstruktion som Alukins större båtar som ofta används i kommersiella syften, med hytt och skrov i en sammansvetsad enhet för absolut högsta styrka och stabilitet. Det gör att skrovet även i denna Alukinmodell är extremt vridstyvt och stabilt, vilket också ger fördelar i båtens köregenskaper.

– Alukin C 650 är riktigt rolig båt att köra, den svarar kvickt och rappt och är enkel att manövrera. Mercurys 200hk motor med  elektrohydraulisk servostyrning bidrar till en fantastisk körupplevelse och stabiliteten i skrovet bidrar till en väldigt trygg känsla. Jag tror detta kommer bli en riktig skärgårdsfavorit för dem med behov av en praktisk båt för både nytta och nöje, säger Maria Nikula, Brand Manager för Alukin Boats Sweden.

Trots endast 6,5 m i skrovlängd så känns det här som en rymlig båt. Båten har genomgående funktionella ytor på för- och akterdäck såväl som i hytten. Det finns gott om utrymme för sex passagerare i hytten och likaså gott om plats för packning och bagage i generösa stuvutrymmen. Ratten är ställbar för bästa förarposition och försedd med bekväma stolar med Grammers mjuka dämpningsstativ med stuvutrymmen undertill. Hytten har en ståhöjd på över 180cm. Den luftiga hytten ger god sikt i alla väderstreck och har en stor manuell taklucka som vid vackert väder ger känslan av en öppen båt. Båten är försedd med Alukins ljuddämpningskoncept, framtaget för att leverera komfort i toppklass.

Info: www.alukin.se