14 juni, 2022

Tolvorna tillbaka på Marstrand i september

Sensommaren 2019 arrangerades EM för 12mR jakter på Marstrand. Den vanligaste frågan från seglingsintresserade vid prisutdelningen på Marstrands kaj, var ”När kommer de tillbaka?”.

Arrangören Göteborgs Seglarklubb lovar att det kommer ett fält med tolvor första helgen i september till Marstrand. De skall segla om Marstrand 12mR Cup, som från och med i år ingår som ”Main event” i den nordeuropeiska flottans kappseglingsprogram.

Flottan utgörs av dryga dussinet Tolvor konstruerade före andra världskriget. I fältet ingår en svenskägd tolva, den amerikanskbyggda Northern Light från 1938 som ägs av göteborgsduon Hans Eliasson och Lasse Molse. De har höga ambitioner och ser fram emot att komma igång med kappseglandet nu när pandemin inte sätter hinder i vägen.

– Vi har jobbat mycket med båten och med att få ihop en stark besättning, säger Lasse Molse.

– Farttester vi gjorde redan förra sommaren var lovande men gav också besked om att vissa uppgraderingar var önskvärda.

– Vi ser fram emot att välkomna ett starkt fält och att vädrets makter står oss bi, säger Robert Sinclair, ordförande i Göteborgs Seglarklubb.

Kappseglingsfesten genomförs tillsammans med Marstrands Segel Sällskap och det samarbetet provades med framgång redan 2019.

Missa inte denna Seglingsfest på Marstrandsfjorden med flera av de vackraste båtar som någonsin byggts!

För mer information: www.marstrand12metrecup.se