6 juli, 2022

Bok av Lasse Åberg – Havet är din bästa kompis

Vad skulle hända om det inte fanns några hav? Inget regn. Inget syre. Ökenhetta på dagen och iskyla på natten. Kort sagt, haven är en förutsättning för allt liv på jorden.

Konstnären, författaren och skådespelaren Lasse Åberg har dykt ner under ytan och samlat på sig spännande fakta och gjort finurliga iakttagelser. I denna lekfulla barnbok berättar han den fantastiska historien om livet under ytan och om hur vi kan ta hand om våra hav.

Lasse Åberg är en av Sveriges allra mest folkkära personer. Som konstnär, filmregissör, manusförfattare, musiker och skådespelare har han i decennier på ett träffsäkert sätt skildrat oss svenskar. Han är också djupt engagerad i miljöfrågor och brinner särskilt för frågor som rör havet.

Den här boken är skapad med stöd av stiftelsen Voice of the Ocean som har till syfte att bland annat främja kunskap och kommunikation om haven.

Författare och illustratör: Lasse Åberg. Boken är på 48 sidor i formatet 20×22 cm och kostar 129 kr.