13 juli, 2022

Ny utombordarplattform för FourStroke 25 och 30 hk från Mercury

Mercury Marine lanserar sin kommande generation av 25 och 30 hk FourStroke utombordare. De är konstruerade från grunden för att vara lättare, snabbare och enklare att köra och underhålla.

Pressmeddelande:

Dessa utombordare har en 3-cylindrig motorenhet på 500 cc och elektronisk bränsleinsprutning. För första gången någonsin levereras nu elstartsmodellerna på 25 och 30 hk med Mercurys digitala SmartCraft®-tekniker som standard, så att båtägarna enkelt kan ansluta motorerna till de mest avancerade, digitala mätarna i branschen och till sina mobila enheter via VesselView Mobile.

Med en startvikt på endast 60 kg är dessa nya och trecylindriga motorer 16 % lättare än föregående generation och erbjuder en klassledande bränsleekonomi. Utombordarna levereras i modellerna 25 och 30 hk FourStroke, 25 hk SeaPro och 25 hk ProKicker.

De uppdaterade 25 och 30 hk FourStroke-modellerna och nylanserade 25 hk SeaPro-modellen passar alla båttyper. Dessutom tillgodoser introduktionen av den nya ProKicker 25 hk efterfrågan på bättre trollingkontroll för större båtar i intervallet 8–12 meter som vanligtvis trafikerar vatten med hårt väder och mycket vind.

Motorerna med den nya plattformen finns tillgängliga med elektrisk eller manuell start, rorkult eller reglage, manuell eller elektrisk trim, samt propeller eller jetdrift. Rorkultsmodellerna är utrustade med ett prisbelönt nästan 58 cm långt, ergonomiskt utformat rorkultshandtag som kan justeras för höger- eller vänsterhänt körning och som är enkelt att använda.

Med plattformens enkla underhåll och möjligheten till integration med SmartCraft-teknologier kommer båtägare också att kunna ta del av en förbättrad kundupplevelse.

Rutinunderhållet på land är enkelt. Det spillfria oljebytessystemet har en droppbricka under oljefiltret som fångar upp eventuellt spill och vatten kan snabbt tömmas ur bränslefiltret utan behov av verktyg.

SmartCraft-mätare ger viktiga motordata med hjälp av ett knapptryck och sportfiskare kan ställa in sin trollinghastighet i steg om 10 varv/min med Troll Control-funktionen.

Info: www.MercuryMarine.com