15 juli, 2022

Realtids skanningekolodsteknologi för fiske på djupare vatten

Garmin LiveScope XR är tillverkarens senaste tillskott till sin prisbelönta serie av skanningekolod i realtid, nu med en ännu längre räckvidd för djupare vatten. Med en fantastisk bildskärpa på både nära och långt avstånd samtidigt levererar LiveScope XR realtidsbilder på fisk och struktur upp till 152 m (500 fot) framför eller bakom båten – en räckvidd på mer än 200% jämfört med ledande konkurrenters system.

Pressmeddelande:

Med en optimerad design för djupare vatten har LiveScope XR-givaren utökade element så att du som fiskare kan se en vy i realtid på både långt och nära håll. Se runt och under båten – upp till 152 m i sötvatten och 107 m i saltvatten – och med funktionen Reverse Range kan du använda en större del av din skärm för att visa fisk och struktur. För en ökad detaljrikedom närmare båten finns funktionen Compress Range visas tydliga detaljer i realtid på nära håll samtidigt som du kan hålla koll på mål längre bort från båten.

Med sju olika färgpaletter att välja mellan ser du fisk och struktur i en levande kontrast och klarhet. Precis som alla andra LiveScope-givare är även LiveScope XR utrustad med en extra sensor som gör att den kontinuerligt justerar ekolodsvågorna för att kompensera båtens rörelse. Det gör att du även under tuffa förhållanden ser en stadig och stabil ekolodsbild, även vid en utökad räckvidd.

LiveScope XR System levererar tre unika fästpunkter och ett fäste som enkelt kan justeras så att det passar dina specifika fiskepreferenser och fisketeknik, inga verktyg krävs. Vrid helt enkelt givaren framåt för att i realtid se vad som finns framför båten, låt den peka nedåt för att se vad som finns under båten eller vrid den åt sidan med det inkluderade Perspective Mode-fästet för att få en vy ovanifrån, perfekt då du utforskar nya vatten. Välj det LiveScope-läge som passar bäst på den plats du fiskar, vyn ändras automatiskt på skärmen på din sjökortsplotter1 från Garmin.

I LiveScope XR System ingår en kompakt GLS 10 black box med LiveScope XR LVS62-givare, ett fäste för trollingmotor och kit för riggmontering, perspective mode-fäste och en enkel plug-and-play Garmin Marine Network-kontakt för enkel installation och integrering med en kompatibel sjökortsplotter. Med en kostnadsfri uppdatering kan LVS62-givaren (köps separat) adderas till ett befintligt LiveScope System black box för de kunder som vill uppgradera sitt system.

Pris LiveScope XR System och LiveScope XR LVS62 34 299 respektive 25 899 kr.

Info: www.garmin.se