19 juli, 2022

S/Y Celeste of Solent ändrar kurs – äventyrssegling i egen takt

Segelbåten Celeste är en 65 fots Farr som har använts för Äventyrsseglingar via Sjösportskolan. Nu ändrar Celeste kurs och kommer i oktober att påbörja jordenruntsegling utan planerat slut.

– Äventyret börjar i Göteborg i oktober. Vi får se om det pågår i fem, tio eller 20 år. Tjusningen med jorden runt seglingen är att vi ska kunna ta vara de tillfällen som dyker upp, säger Bengt Tarre, en av initiativtagarna till jordenruntseglingen.

– Vi ska inte transportera oss jorden runt utan vi vill uppleva människor, kulturer och andra platser. Jag har seglat i stora delar av världen men aldrig kunnat utforska vissa delar närmare, något som jag ser mycket fram emot, bland annat Azorerna. År 2024 planerar vi att gå igenom Panamakanalen och världen som öppnar sig. Galapagosöarna och Polynesien känns som en värld man vill utforska länge. Vi kommer inte ha en för fast tidsplan utan jag ser fram emot att fånga dagen och de tillfällen vi kommer att möta.

Grundbesättningen består av erfarna seglare med olika bakgrund bland annat en marinbiolog vilket gör att äventyret kommer att få många dimensioner.

Jordenruntseglingen kommer att ske i ett partrederi och kan bokas via Sjösportskolan i Göteborg.

Celeste seglas på en besättning mellan sex och 14 personer.

Info: www.sailingroundtheworld.com