25 juli, 2022

Ny modellserie från XO Boats

Den finländska båttillverkaren XO Boats lanserar en ny XO DFNDR 8. Båten kommer i två versioner – en med öppen ”safarivägg” och helt stängda sidoväggar plus en hardtop med aktervägg för att maximera mångsidigheten.

Med sitt helt nya koncept är XO DFNDR 8 en riktig innovation, enligt tillverkaren. Båten är extremt mångsidig med flera olika alternativ där båten kan kundanpassas efter olika behov. Till exempel kan den öppna versionen förvandlas till en mer sluten kabinbåt genom att välja till fasta sidorutor.

Sittplatserna är konfigurerade som på en båt modell walkthrough med en upphöjd däcksyta midskepps som även kan användas som soldäck för två personer.

Med två utombordsmotorer når XO DFNDR 8 över 50 knop som toppfart. Även om båten är mindre än tidigare XO-modeller, DFNDR 9 och EXPLR 9, är det en äkta XO med alla sina funktioner. Optimal motorstyrka börjar på 300 hk, men båten kan hantera 450 hk singelmontage V8 eller dubbla 225 V6-motorer.

XO DFNDR 8 lanseras i september. Med en 300 hk motor kostar den från 1,7 Mkr.

Fakta XO DFNDR 8

Längd:                       7,9 m

Bredd:                        2,37 m

Djup:                          0,8 m

Vikt:                           1 900 kg

Personer:                   8

Bränsle:                     400 liter

Material:                    aluminium

Toppfart:                    +50 knop

Motorer:                     1×450 eller 2×225 hk

V-botten:                    23 grader

Info:                           www.xoboats.com