8 augusti, 2022

Fairline visar ny Targa 40

Engelska Fairline har flera nyheter på gång inför höstens båtmässor. En båt som vi dock får vänta på till sommaren 2023 är en helt ny och sportig Targa 40.

Modellserien med namnet Targa är välkänd för alla som känner till Fairline. Nya Targa 40 blir en uppföljare till den framgångsrika modellen Targa 38, som är en av tillverkarens mest framgångsrika hittills efter lanseringen 2006. Båten har sålts i över 300 exemplar.

Den nya modellen får en tuff och ganska djärv design med ett skrov med stor volym och modern inredning. Designen är gjort för att båten ska utstråla både lyx och sportighet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Båten har en öppen cockpit med en hardtop och eldriven canvasöppning, som släpper in sol och ljus över hela huvuddäcket. Linjerna och designen påminner om större båtar som Fairline Phantom 65 och Squadron 68. Ansvarig för designen är Christian Gott.

Bland finesserna ombord märks utfällbar sida med en beach-club på styrbords sida och dubbla solbäddar som också kan användas som soffor.

Båten är utrustad med de senaste elektroniska multiskärmarna från Garmin och teknik för att kontrollera alla viktiga system ombord.

Ombord finns fyra dubbelbäddar i två kabiner med separata badrum, varav huvudkabinen har sängar på 1,98 m längd. Akteröver finns ett garage för en 2,3 m lång jolle.

Motorerna är som standard Volvo Penta D6-340 eller D6-380, som enligt Fairline förväntas ge en toppfart på 32 respektive 36 knop.

Info: www.fairline.com