15 september, 2022

Kontakt med omvärlden i upp till 30 dagar

Garmin inReach Mini 2 Marine Bundle är en ny enhet för satellitkommunikation med möjlighet att skicka tvåvägs-meddelanden och SOS-larm. Den levereras tillsammans med ett fäste som passar bra på båten och gör att du får snabb åtkomst på bara ett ögonblick. inReach Mini 2 är robust, kompakt och framtagen specifikt för att användas på platser där mobiltäckning saknas.

Pressmeddelande:

Den är fullspäckad med funktioner som gör att båtförare kan känna sig säkrare ute på vattnet, bland annat tvåvägsmeddelanden, positionsspårning och väderuppdateringar via det globala satellitnätverket Iridium. Vid en nödsituation kan interaktiva SOS-meddelanden skickas med hjälp av inReach Mini 2 till Garmin International Emergency Response Coordination Center (IERCC), ett nödkontaktcenter som är öppet dygnet runt.

inReach Mini 2 är endast 4 tum hög och 2 tum bred med en vikt på bara knapp 100 gram (3.5 ounces), ändå finns allt du behöver i den —från meddelanden till positionsspårning och möjligheten att skicka ett SOS-larm. Den är vattenklassad enligt IPX72, kan paras ihop med kompatibel marinelektronik ombord, inklusive GPSMAP 8400- och GPSMAP 723/923/1223-serien, vår smartwatch quatix 7 och ännu fler enheter. Den kan också användas helt separat. Med trådlös anslutning mellan enheter kan du skicka och ta emot meddelanden, starta och stoppa spårning och, ifall en olycka skulle inträffa, starta ett interaktivt SOS-larm direkt från den hopparade enheten. För ökad trygghet utan att behöva använda värdefullt utrymme på instrumentbrädan kan du montera och ladda inReach Mini 2 var som helst på båten. Använd det medföljande skruvfästet och spänningskabeln på 12 volt.

Oavsett om du befinner dig på land eller ute på vattnet så kan du känna dig trygg med vetskapen att inReach Mini 2 har upp till 14 dagars batteritid vid kontinuerlig användning i defaultläget med 10-minuters spårningsintervaller. Batteritiden kan förlängas ytterligare så att du får upp till 30 dagars batteritid i spårningsläge3 genom att ändra spårningsintervaller. inReach Mini 2 kan vara laddad och redo för användning även då den har varit avstängd i upp till ett år och blir därmed ett värdefullt tillskott till ditt första hjälpen kit.

inReach Mini 2 registrerar automatiskt aktiviteter och lagrar de rutter du har färdats. Skulle du komma vilse kan du enkelt aktivera TracBack® och få en rutt direkt i enheten som tar dig tillbaka till startplatsen, exakt samma väg som du tog dig dit.

För att hjälpa dig ännu mer med navigeringen har inReach Mini 2 en elektronisk kompass som visar aktuell kurs, även då du står stilla. Förutom satellitnätverket GPS finns även GALILEO, QZSS och BeiDou för att ge dig satellitmottagning ännu snabbare och bättre täckning i utmanande terräng än vad du hade fått med enbart GPS.

Tack var det användarvänliga gränssnittet i inReach Mini 2 blir det enkelt att se positionsuppdateringar, väderaviseringar och meddelanden snabbare än någonsin tidigare. Genom att använda nya ”quick view” är det enkelt att scrolla igenom enhetens widgets för att snabbt ta del av det viktigaste som visas på den nya högupplösta displayen som är optimerad för att kunna läsas av i alla förhållanden.

Få ännu mer ut av din inReach Mini 2 genom att använda appen Garmin Explore Mobile. Här kan du kartlägga, följa, synkronisera och dela dina äventyr med andra. Para ihop med inReach Mini 2 och skriv enkelt meddelanden, få uppdaterad väderinformation, hämta ett flertal olika kartor, betygsätt resor och ännu mer direkt i din mobila enhet.

Även då du saknar mobiltäckning kan du virtuellt ta med vänner och familj ut på sjön och även dela din position via funktionerna för positionsdelning i inReach Mini 2. Med sidan MapShare i din inReach Mini 2 eller genom att skicka GPS-koordinater inbäddade i meddelanden är det möjligt att snabbt och enkelt uppdatera nära och kära. Vänner och familj kan också kontakta dig direkt via din inReach Mini 2, se när du beräknas vara åter i hamn och även skicka hälsningar längs vägen.

Tack vare en dedikerad SOS-knapp på inReach Mini 2 går det enkelt och snabbt att skicka ett SOS-meddelande ifall en nödsituation skulle uppstå. Då SOS är aktiverat skickar inReach Mini 2 en nödsignal till Garmin IERCC. Genom tvåvägs-kommunikation i din inReach Mini 2 kan IERCC kommunicera med inReach dig och meddela den sök- och räddningsorganisation som blir aktuell. IERCC skickar en bekräftelse om att hjälp är på väg och förser dig med uppdateringar och status kring insatsen. IERCC kan också kontakta dina förinlagda nödkontakter.

inReach Mini 2 Marine Bundle finns tillgänglig i slutet av september till ett rekommenderat cirkapris på 4 799 kronor. Ett internt uppladdningsbart lithiumbatteri som varar i upp till 14 dagar då det används i ett spårningsläge med 10-minuters intervaller (default) och upp till 30 dagar i 30-minutersintervaller för utökat spårningsläge ingår. I förpackningen finns även ett marinfäste samt hårdvara, 12-volt spänningskabel och hållare som flyter.